Toms » Specials » Dubai
Toms: Informatie van A tot Z

Praktische informatie over Dubai

Praktische informatie over Dubai Dubai is de hoofdstad van het gelijknamige emiraat en is gelegen aan de Perzische Golf. In totaal zijn er zeven verschillen emiraten onderdeel van het land de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en zo verbleven maar liefst 14 miljoen toeristen in de stad in 2015. Dit was een groei in het aantal bezoekers van 7,5% ten opzichte van 2014. De cultuur en het klimaat verschillen sterk van Nederland en een goede voorbereiding kan deze overgang vergemakkelijken.

Vlucht

Er gaan dagelijks diverse vluchten van Schiphol naar Dubai International Airport. Dubai International Airport is vlakbij het stadscentrum gelegen en is op diverse manieren verbonden met de stad. De totale vlucht heeft een gemiddelde vliegduur van ongeveer 6 uur op de heenweg en 7 uur op de terugweg.

Tijdverschil

In Dubai is er geen zomertijd of wintertijd. Hierdoor is het in de zomermaanden van maart tot en met oktober 2 uur later in Dubai. In de wintermaanden van oktober tot en met maart is het 3 uur later in Dubai.

Valuta

De officiële munteenheid in Dubai en de andere emiraten is de Dirham (AED). In juli 2016 staat 1 Dirham gelijk aan ongeveer 25 eurocent. De biljetten beginnen per 5 Dirham en bovendien zijn er nog drie muntsoorten: 1 Dirham, 50 fils (cent) en 25 fils. Bovendien is het vrijwel overal mogelijk om met creditcard te betalen.

Overige praktische informatie

  • Het stroomnet in Dubai heeft een voltage van 220/240 Volt. Dubai heeft een ander type stopcontact dan Nederland en daardoor is gebruik van een wereldstekker noodzakelijk.
  • Voor het bellen naar Dubai moet het netnummer +971 gebruikt worden.
  • Voor een bezoek aan Dubai zijn er geen verplichte vaccinaties, maar vaccinaties tegen DTP en hepatitis A worden aangeraden. Bij langere verblijven (langer dan 3 maanden) worden vaccinaties tegen hepatitis B en rabiës aangeraden.
Dubai International Airport: Informatie over het vliegveld

Dubai International Airport: Informatie over het vliegveld

De ligging van Dubai maakt het een belangrijke tussenstop voor wereldwijde vluchten. Bovendien heeft de groei van Dubai en andere emiraten gezorgd voor een groei in het aanbod van vluchten van en naar…
Openbaar vervoer in Dubai: Het metro-, tram- en bussyteem

Openbaar vervoer in Dubai: Het metro-, tram- en bussyteem

Dubai biedt een uitgebreid systeem aan metro-, tram- en buslijnen, waardoor de stad uitstekend te verkennen is met het openbaar vervoer. Dubai is continu in ontwikkeling en zo zijn de metrolijnen bijv…
Dubai: Weer en klimaat

Dubai: Weer en klimaat

Dubai heeft een woestijnklimaat en de temperaturen kunnen in de zomer oplopen tot 40 of zelfs 50 graden Celsius. Toch zijn er grote verschillen in de temperatuur en weersomstandigheden door het jaar h…
Gepubliceerd door Toms op 09-08-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Radler1999, Pixabay
  • http://gulfnews.com/business/sectors/tourism/dubai-attracts-14-2-million-overnight-visitors-in-2015-1.1661329
  • http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-dubai/
Schrijf mee!